Mahtavaa..!

Mulla oli kauhea Hää hinku tossa kesän ajan tai oikeastaan sen jälkeen kun murun kanssa mentiin kihloihin eli 30.5 :)
Suunnittelin jo että ketä tulee vieraiksi, missä pidetään, mitä tarjotaan, kirkot ja maistraatit. Sitten kuka tulis kaasoksi..siinä mulla oli vaihtoehtoina 4 vai 5 henkilöä.. No yhden niistä meni kaverisuhde poikki. Yksi ei voi kun hänellä on lapsi eikä saa häntä hoitoon. Yhden kanssa on sisarus riitoja.. Yksi sanoi ettei tiedä että riippuu niin tehtävästä. No enhän voinut syytä sanoa.. Sitten yks on sellanen tuttu. Se miksi häntä ajattelin oli että kun alettiin oleen taas yhteyksissä mutta sitten se yhteydenpito yhtäkkiä lopahti, no ei ihan kokonaan mutta emmä tiä viitsinkö häntä kysyä.. Lupaili ainaki tulla mun kanssa hääpukuja katsoon kun olen menossa.. Mutta murun kanssa niitä jo kävinkin katteleen Tullintorilla ja sieltä löyty yks ihanuus puku..
Ja nyt en sitten tiedä ketä kaasoksi pyytäisin kun ei mulla ole parasta ystävää.. Kyllä tuon joka ei tiedä vastausta kun riippuu niin tehtävästä ollaan ystäviä mutta en sitten tiedä kiinnostaako häntä..
Noh, on tässä aikaa vielä miettiä...

Kauan odotettu Hää ja Juhlat lehti ilmestyi 21.10 kauppoihin.. Olin aivan äimänkäkenä kun kuulin koska se tulee. Hyvä että muistin käydä sen edes ostamassa! =D






Tuossa oikealla sivulla ylhäällä toka kuva on melkein samanlainen kuin se mun ihanuus puku sielä Tullintorilla.. Ei se taida tuosta kuvasta oikein näkyä..

Upo uudet sisustustarratkin ostin keittiöön tuossa Lidlistä viikko-pari sitten.. Sopii hyvin noiden vanhojen tarrojen kanssa. Samaa sarjaa vaikka ovatkin pinkkejä.. :)



Lasten kanssa tuossa leivottiin pari viikkoa sitten Autiomaan kakkusia, lasten Aitoja Villin Lännen tehtävä kirjasta.. 

Ainekset;
200g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
4 rkl vaaleaa siirappia
150g voita
175g digestivekeksejä tai vastaavia
150g pilkottuja pähkinöitä
150g pilkottuja vaahtokarkkeja

Huom! Jos olet allerginen pähkinöille, korvaa ne kivettömillä säilykekirsikoilla, kuivatuilla hedelmillä tai riisimuroilla.

1. Laita keksit muovipussiin, tms ja sulje pussi niin ettei sinne jää ilmaa. Muserra keksit kaulimen avulla.
2. Pyydä aikuinen apuun, kun sulatat suklaan, siirapin ja voin kattilassa miedolla lämmöllä.
3.Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon murskatut keksit.
4. Lisää kattilaan pähkinät ja pilkotut vaahtokarkit ja sekoita nopeasti.
5. Levitä kakkuseos uunipellille leivinpaperin päälle ja laita kylmään jähmettymään.
6. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi.

Ihan oli lasten mieleen kakku ja sellaisille jotka tykkäävät makeasta..

Sitten tuossa murun iloksi leivoin Reilusti hyvä kääretorttu. Ohjeen laitan muttei kuvaa kerennyt ottamaan kun meni parempiin suihin ;)

Ainekset;

4 kananmunaa
3 dl tomusokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 rkl kaakaojauhetta 
2 tl leivinjauhetta

Ripotteluun; ruokosokeria

Vatkaa munat ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.




Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen.





 Kuvaa piti ottaa myös silloin kun kaadoin sen pellille mutta huono muisti tai sitten ei vaan kerennyt..
Piti siis levittää taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. (en oo moista ennen kuullut että leivinpaperikin on pitänyt voidella)
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 7-10 minuuttia.
Levitä leivinpaperi työpöydälle, ripottele päälle sokeria tasainen kerros ja kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Irrota paistoleivinpaperi.

Vinkki! Pyöreän kääretortun salaisuus; Levitä sokeroitavan leivinpaperin alle keittiöpyyhe. Ripottele tasainen kerros sokeria leivinpaperin päälle ja jatka työohjeen mukaan. Kun olet rullannut kääretortun leivinpaperin avulla, kääri pyyhe tiiviisti tortun ympärille. Se auttaa säilyttämään tortun pyöreän muodon.

Sain siskoltani lainaan ompelukoneen, sillä olen meinannut että alan hurautteleen kaikkea kivaa. Lapset antaneet tilaukseen jo että pitäisi heidän nalleilleen tehdä vaatteita.. Ensimmäiseksi kun sunnuntaina koneen sain niin tein tyynyliinan.



Toiseksi työksi piti siis nuorimman pojan pupujussikalle tehdä hame/ shortsit, mikä lie "haalari"




  
  Sitten kun tästä alan osaan tekeen kaikkea niin voisi vaikka tilaustyönä alkaa kaikkea väsäämään..ilmoittelen siitä sitten kun olen aluksi harjoitellut. Murulle teen pipon kun saan sopivaa kangasta.

Hmm, olikohan muuta..ei varmaan, joten painun pehkuihin. Alkaa silmät painaan. Hyvät yöt!

Kommentit

Kiki sanoi…
Kuullostaa todella hyvältä tuo ohje mihin tulee digestivekeksejä. Ei noin ihanista aineksista voit tulla kuin joku tosi herkku :) Sulla on siellä niin kutkuttavaa aikaa kun häiden suunnittelu on samaan aikaan ihan kauheaa ja ihan parasta. Sekoistus stressiä ja romantiikkaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kampanja

Pitkästä aikaan postaan..

2017